Važnost biogoriva u dekarbonizaciji prometa
10.10.2017.

Važnost biogoriva u dekarbonizaciji prometa

Uoči ključnoga glasovanja nekoliko odbora o izmjeni Direktive o promicanju uporabe energije iz obnovljivih izvora (RED II) koje je ovoga tjedna održano u Europskom parlamentu u Strasbourgu europsko udruženje EU Biodiesel Chain održalo je raspravu kako bi se suprotstavilo pogrešnim percepcijama o biogorivima te predstavilo najnovija znanstvena istraživanja o pozitivnoj ulozi proizvodnje biodizela u dekarbonizaciji prometa i u održivosti poljoprivredne proizvodnje. EU Biodiesel Chain djeluje od 1997. i okuplja 70 članova iz 21 države članice EU te tako pokriva 75 posto europske proizvodnje biodizela.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir izvjestiteljica je Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta u ime Kluba zastupnika EPP-a u predmetu izmjene Direktive o promicanju uporabe energije iz obnovljivih izvora dok je u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane izvjestiteljica u sjeni.

Otvarajući događaj, Petir je prisutne upoznala s teškom zadaćom koju je imao Odbor za poljoprivredu i ruralni razvoj u postizanju kompromisa o ulozi konvencionalnih biogoriva, rekavši da su "nedavni glasovi u AGRI odboru snažan znak za usmjeravanje rasprava unutar Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane na način koji prepoznaje važnu ulogu održivih biogoriva za ruralni razvoj i za smanjenje emisija stakleničkih plinova u EU“, rekla je Petir.

Izvjestitelj u sjeni u ime Odbora Europskog parlamenta za industriju, istraživanje i energetiku (ITRE) Sean Kelly smatra kako je "potrebno osigurati regulatornu sigurnost jer su mnogi od onih koji trenutno proizvode biogoriva prve generacije isti oni na koje računamo da će ulagati u razvoj naprednih biogoriva. Kao rezultat toga, smanjenje udjela konvencionalnih biogoriva poslalo bi pogrešnu poruku ulagačima i štetilo razvoju naprednih biogoriva".

Massimiliano Salini, izvjestitelj u sjeni u ime Kluba zastupnika EPP-a u Odboru za promet i turizam komentirao je nužnost jamstva stabilnosti za najveće ulagače koji su odlučili riskirati na temelju smjernica Europske komisije. „Udio biogoriva proizveden iz hrane uveden je u trenutnu Direktivu o obnovljivim izvorima energije“, tvrdi Salini „s ciljem konačnog rješavanja rasprave o uporabi zemljišta. Ipak, daljnje promjene u europskom zakonodavstvu donijele su nestabilnost te su naštetile i dobavljačima energije i europskim poljoprivrednicima za koje biogoriva predstavljaju osnovni produkt“.

Profesor s američkog sveučilišta Purdue Wally Tyner uspoređujući dva modela za procjenu inducirane emisije stakleničkih plinova iz biogoriva i promjene korištenja zemljišta - GLOBIOM, korištene u raspravama o RED II i GTAP-BIO, kojim se koristi američka regulatorna agencija za čistoću zraka u Kaliforniji (California Air Resources Bord) rekao je kako je „prema njegovu iskustvu bolje imati otvoren model zbog širokih interesa dionika. Dok GTAP radi na znanstvenoj prosudbi, transparentnosti i podvrgnutosti ispitivanju dionika, GLOBIOM nije otvoren za takvo preispitivanje“. Naime, model procijene GTAP-BIO je poput "open-source" modela kojega koristi i unaprjeđuje konzorcij od 28 članova među kojima su i neka tijela EU poput Europske komisije, Glavne uprave za trgovinu (DG-Trade) i Zajedničkog istraživačkog centra (JRC). GLOBIOM model je nasuprot tome u vlasništvu jedne kompanije u Austriji i kao takav "zatvoren" za zajednički rad različitih dionika na poboljšanjima.

Govoreći u ime EU lanca za biodizel, Henri Rieux, predsjednik FEDIOL-a , zaključio je: "Od ključne je važnosti osigurati kontinuitet politike nakon 2020. godine ne smanjujući doprinos konvencionalnih biogoriva. Trenutni cilj od 10% obnovljivih izvora energije u prijevozu trebalo bi  produžiti nakon 2020. godine, a maksimalni doprinos od 7% biogoriva od obradivih usjeva do udjela obnovljivih izvora u prometu ne smije se smanjiti", rekao je Rieux.