Petir posjetila najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2018. Melitu Vrbanek
19.12.2018.

Petir posjetila najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2018. Melitu Vrbanek

U petak, 14. prosinca 2018.godine hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, pokroviteljica Izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, posjetila je OPG Vrbanek u Vivodini pored Ozlja koji uspješno vodi Melita Vrbanek, najzornija hrvatska seoska žena za 2018.godinu.

"Počašćeni smo što je gospođa Petir došla u prekrasni kutak Lijepe naše, u Vivodinu, i što smo imali prilike ugostiti je na našem gospodarstvu. Hvala joj na svakoj riječi izrečenoj za boljitak i dobrobit svih seoskih žena, a samim time i za udrugu "Uzorne hrvatske seoske žene", istaknula je Vrbanek.

Gradonačelnica Ozlja, Gordana Lipšinić nije skrivala ponos što je Melita Vrbanek donijela titulu u ozaljski kraj.

"Jako smo ponosni na Melitu i na činjenicu da je upravo ona ponijela titulu najuzornije žene hrvatskog sela. Želim podsjetiti da ovo nije prvi puta da su žene iz Ozlja idu na to natjecanje, prošle godine imali smo drugu pratilju. Svjesni smo da je pred nama veliki organizacijski izazov, no veselimo se što će 20. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu biti održan upravo kod nas u Ozlju", rekla je gradonačelnica Lipšinić.

„Melita je posao u MORH-u zamijenila poljoprivredom, nositeljica je OPG-a koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom, a u sektoru ekološke proizvodnje ovčarstvom, uzgojem žitarica, heljde i uljarica buča golica. Zajedno sa suprugom obrađuje 45 hektara poljoprivredne površine. Međusobno poštovanje i ljubav koje iskazuju članovi obitelji Vrbanek jedni drugima ključ su njihovog uspjeha“, kazala je Petir, istaknuvši kako se veseli ugostiti Melitu u Europskom parlamentu.