Čestitka povodom Dana neovisnosti Republike Makedonije
07.09.2018.

Čestitka povodom Dana neovisnosti Republike Makedonije

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu čestitala je Dan neovisnosti Republike Makedonije. Njezinu čestitku donosimo u cijelosti:

Dana 8. rujna 1991. godine makedonski su građani gotovo jednoglasno izglasali suverenu i neovisnu državu ostvarujući san svojih predaka. U 27 godina svoje samostalnosti Republika Makedonija borila se s mnogim izazovima, no uspješno je stajala na braniku svoje neovisnosti čuvajući svoj identitet od svih onih koji su ga pokušali dovesti u pitanje.
 
Neovisnost i identitet nemaju cijenu. Oni nemaju alternativu. U 27 godina svoje neovisnosti postigli ste jako puno. Nije bilo lako, ali je bilo vrijedno, i na tome vam čestitam.
 
Drage Makedonke i Makedonci, dragi građani Makedonije, na 27. godišnjicu makedonske neovisnosti želim vam poručiti da sam uz vas i da vjerujem u vas. Svoju hrabrost u borbi za očuvanje baštine svojih predaka već ste mnogo puta pokazali. Vaše jedinstvo i ustrajnost i meni je mnogo puta bilo inspiracija. Neka vas ova proslava dodatno osnaži i ojača vaš nacionalni identitet kako biste u svoju budućnost kročili uzdignute glave.