Zeleno-plava zipka Hrvatske na Kestenijadi

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovat će 6. listopada 2017. u 19 sati na otvaranju jubilarne 20. Kestenijade u Hrvatskoj Kostajnici (središnji šator). Najveću i najljepšu kulturno-turističku i gospodarsku manifestaciju pounjskog kraja Europska je komisija u srpnju ove godine uvrstila na mapu „Tasting Europe“, kojom se promiču europski prehrambeni proizvodi i pića visoke kvalitete. Rezultat je to predstavljanja najvažnijih gospodarsko-turističkih i kulturnih manifestacija Sisačko-moslavačke županije na konferenciji koja je pratila izložbu „Zeleno-plava zipka Hrvatske“ koju je Petir u ožujku ove godine organizirala u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

U okviru 20. Kestenijade u 18 sati bit će održano i otvorenje izložbe Zeleno-plava zipka Hrvatske u Građanskoj učioni (Ulica Vladimira Nazora br.8).

„Radujem se što će Kestenijada ove godine proslaviti svoj 20. rođendan te ovom prigodom čestitam visoku obljetnicu. Osobito mi je drago da se u bogatom programu našla i izložba Zeleno-plava zipka Hrvatske kojom smo cijeloj Europi i svijetu predstavili najveća bogatstva našega kraja, Moslavine i Sisačko-moslavačke županije. Europska komisija prepoznala je vrijednost ove manifestacije i uvrstila je na mapu s drugim posebnim i vrijednim manifestacijama iz cijele Europe. Vjerujem da će to pomoći pri boljem pozicioniranju turističke ponude naše županije te ujedno pokazati kako i u kontinentalnoj Hrvatskoj također ima atraktivnih bisera, a posebice zaštićenih područja koje strani, ali i domaći turisti tek trebaju otkriti“, rekla je zastupnica Marijana Petir.
Izložba Zeleno-plava zipka Hrvatske putuje po Sisačko-moslavačkoj županiji. Osim u Hrvatskoj Kostajnici, ljepote Lonjskoga polja bile su predstavljene i u Repušnici te na jubilarnim 50. Voloderskim jesenima koje je Petir također predstavila u „srcu Europe“.