Radionica ‘CAP FOR YOU’ (‘ZPP ZA TEBE’)

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovat će u Osijeku, u Hotelu Osijek, u petak, 1.3.2019.godine na radionici za studente koju organizira Hrvatska poljoprivredna komora u okviru projekta ‘CAP FOR YOU’ (‘ZPP ZA TEBE’). Cilj projekta je informirati mlade i poljoprivredne proizvođače o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici Europske unije, o programima i mjerama koje se provode te načinu kako Europska komisija kreira svoje poljoprivredne politike.

Marijana Petir će u 8.45 sati održati predavanje o ulozi Europskog parlamenta u donošenju odluka o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici a potom će u 11 sati sudjelovati u dijalogu donositelja odluka iz poljoprivrednog sektora sa studentima. Za 30 studenata sa Sveučilišta u Zagrebu, po 10 sa svakog fakulteta (Agronomski fakultet, Ekonomski fakultet i Fakultet političkih znanosti) održat će se interaktivna rasprava na temu ZPP-a sa simulacijom pregovora kakvi se provode na EU razini.

U 14,30 sati Petir će posjetiti najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Ivana Gašića u Beketincima koji je prošle godine pobijedio na natječaju  koji je ona organizirala kao ambasadorica projekta za Hrvatsku. Upravo je u tijeku ovogodišnji, četvrti po redu natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika koji je otvoren do 10.ožujka 2019. godine a mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici/ce koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života sa svojim projektima/operativnim konceptima, koji su tijekom 2018. godine ili završeni ili u provedbi.