Petir dobiva priznanje maslinara i uljara

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, Marijana Petir, sudjelovat će na 21. Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara "Noćnjak 2019" koji se pod njezinim pokroviteljstvom održava od 21. do 24. ožujka u Grand Hotelu u Neumu. Organizator manifestacije je Zadružni Savez Dalmacije a ovo je prvi put da se Noćnjak održava na teritoriju dvije države - Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Zastupnici Petir će u subotu, 23.3.2019. godine u 20 sati organizatori Noćnjaka uručiti priznanje „Marko Vrsalović“ za doprinos, unapređenje i promociju poljoprivrede, posebno maslinarstva i uljarstva. Iste večeri bit će proglašen i šampion Noćnjaka kojega će zastupnica Petir nagraditi putovanjem u Europski parlament gdje će imati mogućnost predstaviti svoja ulja i susresti se s donositeljima odluka.

Na ovogodišnjem Noćnjaku ocjenjuje se kvaliteta 332 uzorka maslinova ulja od čega je čak 136 uzoraka u kategoriji zlatnih ulja, a prezentirat će se i nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, alati i oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi vezani uz maslinarstvo i uljarstvo, dok će poklonici maslinovog ulja imati priliku degustirati maslinova ulja.