Obilježavanja rođendana blaženog kardinala Alojzija Stepinca

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir posjetit će u srijedu, 8. svibnja u 10 sati Krašić povodom obilježavanja rođendana blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Petir će sudjelovati u svečanoj procesiji koja će krenuti u 10 sati ispred rodne kuće blaženog Stepinca u Brezarićima, a nakon koje će se u 11 sati u Župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću održati sveta misa koju će predslaviti prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Zastupnica Petir će na poziv župljana Župe bl. Alojzija Stepinca Budaševo u 18 sati ispred sisačke katedrale sudjelovati na snimanju 664. milenijske fotografije koju će snimiti akademski fotograf Šime Strikoman povodom prve obljetnice postavljanja kipa bl. Alojzija Stepinca ispred katedrale. U 19 sati održat će se euharistijsko slavlje koje će predvoditi sisački biskup Vlado Košić.

Petir je o životu i djelu blaženog kardinala Stepinca u lipnju 2016. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu organizirala konferenciju i izložbu "Put svetosti" koja je potom bila prikazana i u blaženikovu rodnom Krašiću, kao i mnogim krajevima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.